Žemlovka s ořechy
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 60 g
- Cukr krupice
- 2 polévková lžíce
- Cukr moučkový
- 70 g
- Hrozinky
- 1000 g
- Jablka
- 80 g
- Máslo čerstvé
- 500 ml
- Mléko polotučné
- 40 g
- Ořechy vlašské
- 6 ks
- Rohlíky bílé
- 1 kávová lžička
- Skořice mletá
- 1 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Rohlíky nakrájíme na plátky a navlhčíme polovinou mléka. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní připravené rohlíky a na ně dáme vrstvu oloupaných, na plátky nakrájených jablek smíchaným s cukrem, skořicí, omytými rozinkami a nasekanými ořechy. Na jablka navrstvíme rohlíky, na ně opět jablka a vrchní vrstvu tvoří rohlíky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení žemlovku zalijeme zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci. |
4 | Žemlovku podáváme horkou, posypanou moučkovým cukrem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 754 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 113 g |
Tuky | 30 g |
Uhlovodany | 71 g |
Cholesterol | 97,8 mg |
Draslík | 463,6 mg |
Sodík | 25,2 mg |
Vláknina | 18 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,0 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 25,4 mg |
Komentáře a hodnocení