Vanilkový krém

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
75 g
Cukr krupice
500 ml
Mléko polotučné
120 ml
Smetana 33% (šlehačka)
6 ks
Vaječný žloutek slepičí
2 ks
Vanilkový lusk

Postup

1

Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Lusky dáme do kastrůlku a společně se smetanou ke šlehání a mlékem přivedeme k varu.

2

Žloutky s cukrem utřeme doběla. Rozředíme troškou mléka a promícháme. Přilijeme do kastrůlku a zahříváme tak dlouho, dokud se krém nezačne lepit na vařečku.

3

Hotový krém procedíme, necháme vychladnout a uchováváme v lednici.

Nutriční hodnoty

Kalorie 376 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 27 g
Tuky 25 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 600,8 mg
Draslík 49,4 mg
Sodík 21,8 mg
Vláknina 0,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz