Vanilkový krém
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 75 g
- Cukr krupice
- 500 ml
- Mléko polotučné
- 120 ml
- Smetana 33% (šlehačka)
- 6 ks
- Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks
- Vanilkový lusk
Postup
1 | Vanilkové lusky podélně rozřízneme a vyškrábneme semínka. Lusky dáme do kastrůlku a společně se smetanou ke šlehání a mlékem přivedeme k varu. |
2 | Žloutky s cukrem utřeme doběla. Rozředíme troškou mléka a promícháme. Přilijeme do kastrůlku a zahříváme tak dlouho, dokud se krém nezačne lepit na vařečku. |
3 | Hotový krém procedíme, necháme vychladnout a uchováváme v lednici. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 376 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 27 g |
Tuky | 25 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 600,8 mg |
Draslík | 49,4 mg |
Sodík | 21,8 mg |
Vláknina | 0,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,1 mg |
Komentáře a hodnocení