Rybí paprikáš
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 40 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Celer - nať
- 1 kg
- Cibule
- 1,5 kg
- Kapr obecný
- 1 polévková lžíce
- Ocet kvasný lihový
- 1,5 dl
- Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička
- Paprika mletá pálivá
- 1 polévková lžíce
- Paprika mletá sladká
- 5 ks
- Pepř černý celý
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 1 polévková lžíce
- Protlak rajčatový
- 1,5 polévková lžíce
- Sůl
- 4 dl
- Víno bílé
Postup
1 | K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu |
2 | (kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec). |
3 | Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet. |
4 | Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova. |
5 | Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře. |
6 | Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat. |
7 | Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut. |
8 | Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 127 kcal |
Bílkoviny | 75 g |
Sacharidy | 60 g |
Tuky | 61 g |
Uhlovodany | 59 g |
Cholesterol | 247,5 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 948,2 mg |
Vláknina | 36 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 37,4 mg |
Vitamín E | 18,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 20,1 mg |
Komentáře a hodnocení