Rybí paprikáš

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Celer - nať
1 kg
Cibule
1,5 kg
Kapr obecný
1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
1,5 dl
Olej slunečnicový
1 kávová lžička
Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká
5 ks
Pepř černý celý
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 polévková lžíce
Petržel - nať
1 polévková lžíce
Protlak rajčatový
1,5 polévková lžíce
Sůl
4 dl
Víno bílé

Postup

1

K tomuto pokrmu můžeme použít jakoukoliv sladkovodní rybu

2

(kapr, cejn, štiku, úhoř, sumec).

3

Rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme porce, které dobře osolíme, opepříme, pokapeme octem nebo citronem a necháme v chladničce 1 hodinu odležet.

4

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli na tenké plátky, které v hrnci na rozpáleném oleji osmažíme dorůžova.

5

Pak k cibuli za stálého míchání přidáme mouku, sladkou a pálivou papriku, rajčatový protlak, víno, drobně nakrájenou zelenou petržel s celerovými listy a kuličky černého pepře.

6

Až potom na cibuli položíme porce ryby, ale už nebudeme míchat.

7

Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20-30 minut.

8

Pokud během dušení zjistíme, že je potřeba dolít tekutinu, přilijeme trochu vína nebo vody.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 127 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 60 g
Tuky 61 g
Uhlovodany 59 g
Cholesterol 247,5 mg
Draslík 2 g
Sodík 948,2 mg
Vláknina 36 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 37,4 mg
Vitamín E 18,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 20,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz