Vepřové kotlety s medovou marinádou
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 2 polévková lžíce
- Med včelí
- 2 polévková lžíce
- Ocet vinný
- 2 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 0,5 kávová lžička
- Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 600 g
- Vepřové kotlety
Postup
1 | Oloupanou cibuli najemno nastrouháme a smícháme s vinným octem, olejem, medem, solí a pálivou paprikou. |
2 | Kotlety omyjeme, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme je připravenou směsí a necháme v chladu několik hodin odležet. |
3 | Kotlety opékáme na pánvi nebo na rožni po obou stranách a během pečení je potíráme zbylou marinádou. |
4 | Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 325 kcal |
Bílkoviny | 31 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 17 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 103,5 mg |
Draslík | 559,2 mg |
Sodík | 277,8 mg |
Vláknina | 890,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,0 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,1 mg |
Komentáře a hodnocení