Vepřové kotlety s medovou marinádou

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Med včelí
2 polévková lžíce
Ocet vinný
2 polévková lžíce
Olej rostlinný
0,5 kávová lžička
Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička
Sůl
600 g
Vepřové kotlety

Postup

1

Oloupanou cibuli najemno nastrouháme a smícháme s vinným octem, olejem, medem, solí a pálivou paprikou.

2

Kotlety omyjeme, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Potřeme je připravenou směsí a necháme v chladu několik hodin odležet.

3

Kotlety opékáme na pánvi nebo na rožni po obou stranách a během pečení je potíráme zbylou marinádou.

4

Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Nutriční hodnoty

Kalorie 325 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 11 g
Tuky 17 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 103,5 mg
Draslík 559,2 mg
Sodík 277,8 mg
Vláknina 890,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,0 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz