Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
4 ks
Bazalka
4 ks
Cibulka jarní
0,5 kávová lžička
Cukr krupice
1 kávová lžička
Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce
Ocet vinný
0,5 ks
Okurka salátová
4 polévková lžíce
Olej olivový
2 špetka
Pepř černý mletý
600 g
Rajčata sušená sterilovaná
50 g
Roketa
1 kávová lžička
Sůl
2 polévková lžíce
Sýr Parmezán
220 g
Těstoviny Farfalle

Postup

1

Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus a poté scedíme.

2

V mezičase připravíme zálivku. Smícháme Olivový olej s cukrem, octem, rozšlehanou hořčicí, posekanými čtyřmi lístky bazalky, půl lžičkou soli a špetkou pepře.

3

Scezené těstoviny vsypeme do mísy, vmícháme zálivku a přidáme pokrájená rajčata bez nálevu, natrhanou roketu, nakrájenou jarní cibulku a okurku, z které jsme vykrojili semena a nakrájeli na kostičky. Salát osolíme, opepříme a zasypeme strouhaným parmazánem. Salát podáváme teplý.

Nutriční hodnoty

Kalorie 627 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 80 g
Tuky 31 g
Uhlovodany 80 g
Cholesterol 4,1 mg
Draslík 3 g
Sodík 698,0 mg
Vláknina 23 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 159,6 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz