Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 ks
- Bazalka
- 4 ks
- Cibulka jarní
- 0,5 kávová lžička
- Cukr krupice
- 1 kávová lžička
- Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce
- Ocet vinný
- 0,5 ks
- Okurka salátová
- 4 polévková lžíce
- Olej olivový
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 600 g
- Rajčata sušená sterilovaná
- 50 g
- Roketa
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 2 polévková lžíce
- Sýr Parmezán
- 220 g
- Těstoviny Farfalle
Postup
1 | Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus a poté scedíme. |
2 | V mezičase připravíme zálivku. Smícháme Olivový olej s cukrem, octem, rozšlehanou hořčicí, posekanými čtyřmi lístky bazalky, půl lžičkou soli a špetkou pepře. |
3 | Scezené těstoviny vsypeme do mísy, vmícháme zálivku a přidáme pokrájená rajčata bez nálevu, natrhanou roketu, nakrájenou jarní cibulku a okurku, z které jsme vykrojili semena a nakrájeli na kostičky. Salát osolíme, opepříme a zasypeme strouhaným parmazánem. Salát podáváme teplý. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 627 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Sacharidy | 80 g |
Tuky | 31 g |
Uhlovodany | 80 g |
Cholesterol | 4,1 mg |
Draslík | 3 g |
Sodík | 698,0 mg |
Vláknina | 23 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 159,6 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,8 mg |
Komentáře a hodnocení