Doráda pečená na cibuli s rajčaty
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Bobkový list
- 1 stroužek
- Česnek
- 500 g
- Cibule
- 700 g
- Mořská štika - filety
- 50 ml
- Olej olivový
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 60 g
- Petržel - nať
- 10 ks
- Rajčata
- 5 g
- Sůl
- 30 g
- Tymián čerstvý
- 50 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji 5 minut opékáme. Vnitřek očištěných ryb vytřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a vložíme snítku tymiánu a jeden bobkový list. |
2 | Pekáček vyložíme opečenou cibulí, zasypeme nasekanou zelenou petrželkou, osolíme a opepříme. Na směs položíme ryby, které obložíme rajčaty, zbytkem bylinek a vše pokropíme vínem. |
3 | Pečeme 30 minut při 170 °C. Asi po 15 minutách rybu otočíme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 382 kcal |
Bílkoviny | 38 g |
Sacharidy | 25 g |
Tuky | 14 g |
Uhlovodany | 25 g |
Cholesterol | 68,3 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 574,8 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 81,6 mg |
Vitamín E | 1,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,0 mg |
Komentáře a hodnocení