Doráda pečená na cibuli s rajčaty

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Bobkový list
1 stroužek
Česnek
500 g
Cibule
700 g
Mořská štika - filety
50 ml
Olej olivový
5 g
Pepř černý mletý
60 g
Petržel - nať
10 ks
Rajčata
5 g
Sůl
30 g
Tymián čerstvý
50 ml
Víno bílé

Postup

1

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na olivovém oleji 5 minut opékáme. Vnitřek očištěných ryb vytřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a vložíme snítku tymiánu a jeden bobkový list.

2

Pekáček vyložíme opečenou cibulí, zasypeme nasekanou zelenou petrželkou, osolíme a opepříme. Na směs položíme ryby, které obložíme rajčaty, zbytkem bylinek a vše pokropíme vínem.

3

Pečeme 30 minut při 170 °C. Asi po 15 minutách rybu otočíme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 382 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 25 g
Tuky 14 g
Uhlovodany 25 g
Cholesterol 68,3 mg
Draslík 1 g
Sodík 574,8 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 81,6 mg
Vitamín E 1,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz