Špenátový koláč s dýní a s kuřecím masem

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
250 g
Baby špenát
3 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
250 g
Dýně
400 g
Kuřecí prsa
40 g
Máslo čerstvé
5 g
Muškátový květ
20 ml
Olej slunečnicový
10 g
Paprika mletá sladká
10 g
Pepř černý mletý
125 ml
Smetana 12% (konzumní)
10 g
Sůl
100 g
Sýr Čedar
4 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhanou dýni a na nudličky nakrájené kuřecí řízky. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a zlehka osmažíme.

2

Špenát nakrájíme, krátce povaříme v páře a přimícháme k ostatním surovinám.

3

Hotovou směs rozložíme do vymazané formy nebo na vymazaný plech.

4

Rozšlehaná vejce, smetanu a nastrouhaný sýr smícháme a přelijeme tím směs na plechu. Na závěr posypeme lehce sladkou červenou paprikou.

5

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut dozlatova.

Nutriční hodnoty

Kalorie 523 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 16 g
Tuky 35 g
Uhlovodany 15 g
Cholesterol 360,1 mg
Draslík 1 g
Sodík 1 g
Vláknina 9 g
Vitamín A 13 g
Vitamín B6 1,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 93,1 mg
Vitamín E 4,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 46,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz