Maďarské maso s paprikou

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
50 g
Anglická slanina
4 stroužek
Česnek
15 g
Chilli paprička
4 ks
Cibule
60 g
Máslo čerstvé
30 g
Paprika mletá pálivá
5 g
Pepř černý mletý
400 g
Rajčata
100 g
Smetana 33% (šlehačka)
5 g
Sůl
600 g
Vepřové maso libové
250 ml
Víno červené

Postup

1

Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.

2

Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody.

3

Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso.

Nutriční hodnoty

Kalorie 756 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 23 g
Tuky 54 g
Uhlovodany 22 g
Cholesterol 160,5 mg
Draslík 712,2 mg
Sodík 604,4 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 32,4 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4 g

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz