Maďarské maso s paprikou
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 45 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 50 g
- Anglická slanina
- 4 stroužek
- Česnek
- 15 g
- Chilli paprička
- 4 ks
- Cibule
- 60 g
- Máslo čerstvé
- 30 g
- Paprika mletá pálivá
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 400 g
- Rajčata
- 100 g
- Smetana 33% (šlehačka)
- 5 g
- Sůl
- 600 g
- Vepřové maso libové
- 250 ml
- Víno červené
Postup
1 | Řízky osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. |
2 | Rozehřejeme hrnec na dušení a pak v něm ohřejeme omastek. Na středním plameni pečeme slaninu 3-4 min. Přidáme cibuli a česnek a osmažíme, musí zůstat světlé. Přidáme proužky řízku a za stálého míchání necháme lehce zhnědnout. Navrch nasypeme papriky, přidáme červené víno a rajčata. Ochutíme solí a pepřem. Přikryjeme a na slabém plameni necháme 45 minut dusit, můžeme případně podlít troškou vody. |
3 | Nakonec umícháme do hladka smetanu a pokapeme jí maso. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 756 kcal |
Bílkoviny | 32 g |
Sacharidy | 23 g |
Tuky | 54 g |
Uhlovodany | 22 g |
Cholesterol | 160,5 mg |
Draslík | 712,2 mg |
Sodík | 604,4 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 32,4 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4 g |
Komentáře a hodnocení