Jednoduchý recept

Vepřové maso dušené na kmíně

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové maso dušené na kmíně 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 391
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Cibule
3 g Kmín celý
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Sůl
120 g Tuk
750 g Vepřový ořez
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 035kJ
3% Sacharidy 10 g
20% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g
Vepřové maso dušené na kmíně

Vepřové maso dušené na kmíně postup přípravy receptu:

1

Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.

3

Hotové maso vyjmeme.

4

Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.

5

Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřové maso dušené na kmíně
Vepřové maso dušené na kmíně nám moc chutnalo. Recept můžeme jen doporučit. Maso se udělá doměkka a krásně voní. Tuto vůni mu dodá nejen cibulka, ale i koření. Vepřové maso dušené na kmíně prostě musíte zkusit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept