Spaghettini se zeleninovým ragú a červeným muškátem
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 2 ks
- Cuketa
- 1 ks
- Lilek
- 1 ks
- Mrkev kořen
- 5 g
- Muškátový oříšek
- 10 ml
- Olej kukuřičný
- 1 ks
- Paprika červená
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 20 ml
- Protlak rajčatový
- 5 g
- Sůl
- 300 g
- Těstoviny Spaghettini
- 200 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi s 2 lžícemi kukuřičného oleje. Přidáme mrkev a papriku nakrájené na kostičky. Osolíme a na prudkém ohni restujeme 5 minut. |
2 | Lilek a cukety nakrájíme na kostičky a přidáme je k ostatní zelenině. Podusíme několik minut, aby se promíchaly chuti. Rajčatový protlak rozpustíme v 1/2 sklenici vody a vlijeme na pánev. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut. |
3 | Linguine uvaříme v osolené vodě, scedíme je, když jsou „al dente", přitom necháme trošku vody, a smícháme s omáčkou. Přidáme muškátový oříšek, osolíme, opepříme a vše krátce dovaříme ještě 1 minutu, aby se přísady spojily. |
4 | Linguine podáváme teplé. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 349 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 65 g |
Tuky | 6 g |
Uhlovodany | 61 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 266,8 mg |
Sodík | 494,1 mg |
Vláknina | 14 g |
Vitamín A | 589,1 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 27,6 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,9 mg |
Komentáře a hodnocení