Pečený úhoř s pórkem a olivami
- Celkový čas:
- 80 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 stroužek
- Česnek
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 1 hrst
- Olivy černé
- 4 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 300 g
- Pórek
- 2 polévková lžíce
- Strouhanka
- 1 špetka
- Sůl
- 750 g
- Úhoř říční
- 200 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem. |
2 | Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 545 kcal |
Bílkoviny | 21 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 41 g |
Uhlovodany | 17 g |
Cholesterol | 127,5 mg |
Draslík | 228,7 mg |
Sodík | 201,9 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 18,0 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 16,9 mg |
Komentáře a hodnocení