Pečený úhoř s pórkem a olivami

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
4 stroužek
Česnek
50 g
Máslo čerstvé
1 hrst
Olivy černé
4 polévková lžíce
Petržel - nať
300 g
Pórek
2 polévková lžíce
Strouhanka
1 špetka
Sůl
750 g
Úhoř říční
200 ml
Víno bílé

Postup

1

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a urovnáme na dno zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme nasekanou petrželkou a jemně nasekaným česnekem. Přidáme vypeckované olivy a vše zalijeme bílým vínem.

2

Nakonec do mísy vložíme vykuchaného, z kůže staženého a omytého úhoře. Maso mírně osolíme a vše posypeme strouhankou.

3

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu - podle tloušťky úhoře.

Nutriční hodnoty

Kalorie 545 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 17 g
Tuky 41 g
Uhlovodany 17 g
Cholesterol 127,5 mg
Draslík 228,7 mg
Sodík 201,9 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 18,0 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 16,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz