Šťovíková omáčka
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 polévková lžíce
- Bešamel
- 1 špetka
- Cukr krupice
- 1 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Muškátový oříšek
- 150 g
- Šťovík
- 100 ml
- Víno bílé
- 250 ml
- Vývar zeleninový
Postup
1 | Nejprve omyjeme šťovík, necháme okapat a povaříme v trošce osolené vody. Vyjmeme a zchladíme. Poté ho podusíme na rozehřátém másle a rozmixujeme. |
2 | Přilijeme zeleninový vývar a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Na závěr přimícháme bešamelovou omáčku, osladíme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. |
3 | Omáčka je vhodná k rybám, zejména k lososovi. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 453 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 29 g |
Tuky | 26 g |
Uhlovodany | 29 g |
Cholesterol | 29,9 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 73,8 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 87,2 mg |
Vitamín E | 1,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 27,2 mg |
Komentáře a hodnocení