Šťovíková omáčka

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
3 polévková lžíce
Bešamel
1 špetka
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 špetka
Muškátový oříšek
150 g
Šťovík
100 ml
Víno bílé
250 ml
Vývar zeleninový

Postup

1

Nejprve omyjeme šťovík, necháme okapat a povaříme v trošce osolené vody. Vyjmeme a zchladíme. Poté ho podusíme na rozehřátém másle a rozmixujeme.

2

Přilijeme zeleninový vývar a bílé víno a vaříme do zhoustnutí. Na závěr přimícháme bešamelovou omáčku, osladíme a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

3

Omáčka je vhodná k rybám, zejména k lososovi.

Nutriční hodnoty

Kalorie 453 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 29 g
Tuky 26 g
Uhlovodany 29 g
Cholesterol 29,9 mg
Draslík 1 g
Sodík 1 g
Vláknina 7 g
Vitamín A 73,8 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 87,2 mg
Vitamín E 1,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 27,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz