Srnčí hřbet na brusinkách
- Celkový čas:
- 125 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 110 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 4 kávová lžička
- Sůl
- 2 kávová lžička
- Tymián sušený
- 0,5 l
- Vývar z hovězích kostí
- 250 g
- Brusinky
- 1 kg
- Jelení plec
- 150 g
- Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička
- Omáčka pikantní worcesterová
- 2 kávová lžička
- Oregano sušené
- 2 dl
- Víno muškátové
Postup
1 | Umyté maso rozkrájíme na větší plátky, nožem opatrně naklepeme, potřeme máslem a skládáme na pekáč, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Přidáme tymián a worcester, zalijeme vývarem, pekáč přiklopíme vrchním dílem, dáme do vyhřáté trouby a za stálého podlévání pečeme přibližně 100 minut. |
2 | Když je maso skoro měkké, zalijeme ho vínem a necháme dopéct. |
3 | Dopečené měkké maso z pekáče vyjmeme, do šťávy v pekáči vylijeme brusinky a zamícháme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 553 kcal |
Bílkoviny | 48 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 33 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 41,0 mg |
Draslík | 461,0 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 58,8 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,9 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 33,9 mg |
Komentáře a hodnocení