Srnčí hřbet na brusinkách

Celkový čas:
125 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
110 minut

Ingredience

Počet porcí
2 kávová lžička
Pepř černý mletý
4 kávová lžička
Sůl
2 kávová lžička
Tymián sušený
0,5 l
Vývar z hovězích kostí
250 g
Brusinky
1 kg
Jelení plec
150 g
Máslo čerstvé
2 kávová lžička
Omáčka pikantní worcesterová
2 kávová lžička
Oregano sušené
2 dl
Víno muškátové

Postup

1

Umyté maso rozkrájíme na větší plátky, nožem opatrně naklepeme, potřeme máslem a skládáme na pekáč, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Přidáme tymián a worcester, zalijeme vývarem, pekáč přiklopíme vrchním dílem, dáme do vyhřáté trouby a za stálého podlévání pečeme přibližně 100 minut.

2

Když je maso skoro měkké, zalijeme ho vínem a necháme dopéct.

3

Dopečené měkké maso z pekáče vyjmeme, do šťávy v pekáči vylijeme brusinky a zamícháme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 553 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 12 g
Tuky 33 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 41,0 mg
Draslík 461,0 mg
Sodík 1 g
Vláknina 6 g
Vitamín A 58,8 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,9 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 33,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz