Kyperská žebírka

Celkový čas:
125 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
110 minut

Ingredience

Počet porcí
3 stroužek
Česnek
160 g
Cibule
250 ml
Hovězí vývar základní
5 g
Kmín římský
90 ml
Olej olivový
750 g
Vepřová žebra
250 ml
Víno červené
2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý
5 g
Pepř černý mletý
5 g
Skořice mletá
5 g
Sůl
250 ml
Víno červené

Postup

1

Žebírka nasekáme na 4 cm kostky.

2

Marináda: smícháme červené víno, semínka koriandru, skořici a pepř. Maso v marinádě obalíme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat. Poté maso vyjmeme z marinády.

3

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a za občasného míchání zvolna několik minut smažíme, až změknou, ale nezmění barvu.

4

Přidáme osolené maso a 5 minut je středně prudce dohněda smažíme. Vylijeme přebytečný tuk, přilijeme marinádu, vývar, víno a 1 hodinu zvolna podusíme, až maso změkne.

5

Maso vyndáme a přemístíme do mělké žáruvzdorné mísy, do níž se musí vejít pouze v 1 vrstvě. Ze šťávy sebereme tuk a přecedíme ji, aby v ní nezůstala semínka koriandru. Šťávou maso přelijeme a posypeme kmínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě při 200°C, až povrch masa zhnědne a je křupavý.

Nutriční hodnoty

Kalorie 873 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 11 g
Tuky 67 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 151,9 mg
Draslík 757,6 mg
Sodík 799,2 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 165,6 mg
Vitamín B6 0,9 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,6 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz