Bramborový plát pečený

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Brambory
200 g
Sádlo škvařené
200 g
Smetana 16% (pochoutková)
20 g
Sůl
200 g
Mouka pšeničná hladká

Postup

1

Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme s moukou, osolíme a vypracujeme těsto.

2

Plech pomažeme velmi silnou vrstvou sádla, rozprostřeme po celé ploše těsto a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut, dokud celý plát nezezlátne. Plát vyklopíme, rozřežeme na čtverečky, bohatě pokropíme smetanou a ještě teplé podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 564 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 46 g
Tuky 39 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 49,0 mg
Draslík 696,3 mg
Sodík 14 g
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 19,0 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz