Bramborový plát pečený
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Brambory
- 200 g
- Sádlo škvařené
- 200 g
- Smetana 16% (pochoutková)
- 20 g
- Sůl
- 200 g
- Mouka pšeničná hladká
Postup
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme s moukou, osolíme a vypracujeme těsto. |
2 | Plech pomažeme velmi silnou vrstvou sádla, rozprostřeme po celé ploše těsto a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut, dokud celý plát nezezlátne. Plát vyklopíme, rozřežeme na čtverečky, bohatě pokropíme smetanou a ještě teplé podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 564 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 46 g |
Tuky | 39 g |
Uhlovodany | 21 g |
Cholesterol | 49,0 mg |
Draslík | 696,3 mg |
Sodík | 14 g |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 19,0 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 5,6 mg |
Komentáře a hodnocení