Pečený mořský okoun

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
2 ks
Cibulka jarní
2 ks
Okouník mořský
1 polévková lžíce
Olej rostlinný
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Sherry brandy
1 kávová lžička
Sůl
2 kávová lžička
Zázvor mletý

Postup

1

Dvojitou fólii si připravíme a lehce potřeme olejem, aby se do ní daly zabalit ryby. Vykuchanou rybu položíme doprostřed a rozevřeme břišní dutinu, naplníme ji zázvorem, nakrájenou jarní cibulkou a stroužkem česneku. Zalijeme sherrym, osolíme a opepříme.

2

Zavřeme břišní dutiny ryb a dáme je vedle sebe. Fólii přehneme přes ryby pevně a spojíme kraje fólie. Okraje přehneme a zmáčkneme.

3

V rozehřátém grilu pečeme 15 minut, jednou otočíme. Poté sundáme fólii a rybu nakrájíme na 3 kusy.

4

Podáváme horké.

Nutriční hodnoty

Kalorie 340 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 3 g
Tuky 7 g
Uhlovodany 3 g
Cholesterol 140,0 mg
Draslík 962,2 mg
Sodík 381,2 mg
Vláknina 970,3 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,5 mg
Vitamín E 4,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz