Pečený mořský okoun
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 2 ks
- Cibulka jarní
- 2 ks
- Okouník mořský
- 1 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Sherry brandy
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 2 kávová lžička
- Zázvor mletý
Postup
1 | Dvojitou fólii si připravíme a lehce potřeme olejem, aby se do ní daly zabalit ryby. Vykuchanou rybu položíme doprostřed a rozevřeme břišní dutinu, naplníme ji zázvorem, nakrájenou jarní cibulkou a stroužkem česneku. Zalijeme sherrym, osolíme a opepříme. |
2 | Zavřeme břišní dutiny ryb a dáme je vedle sebe. Fólii přehneme přes ryby pevně a spojíme kraje fólie. Okraje přehneme a zmáčkneme. |
3 | V rozehřátém grilu pečeme 15 minut, jednou otočíme. Poté sundáme fólii a rybu nakrájíme na 3 kusy. |
4 | Podáváme horké. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 340 kcal |
Bílkoviny | 63 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 7 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 140,0 mg |
Draslík | 962,2 mg |
Sodík | 381,2 mg |
Vláknina | 970,3 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,5 mg |
Vitamín E | 4,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,4 mg |
Komentáře a hodnocení