Hruškový salát s vanilkovým krémem
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 20 ml
- Citronová šťáva
- 60 g
- Cukr krupice
- 500 g
- Hrušky
- 0,5 l
- Mléko plnotučné
- 20 g
- Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 ml
- Tresť vanilková
- 2 ks
- Vaječný žloutek slepičí
Postup
1 | Omyté hrušky nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. V hrnci ohřejeme mléko, do vlažného vsypeme a důkladně rozmícháme vanilkový puding, povaříme. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovou trestí, přilijeme uvařený pudink a důkladně vymícháme do krémové konzistence. Nastrouhané hrušky vrstvíme v misce nebo poháru s vanilkovým krémem, podáváme vychlazené. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 205 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 32 g |
Tuky | 7 g |
Uhlovodany | 27 g |
Cholesterol | 158,1 mg |
Draslík | 140,1 mg |
Sodík | 36,1 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,6 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 620,3 mg |
Komentáře a hodnocení