Hruškový salát s vanilkovým krémem

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
20 ml
Citronová šťáva
60 g
Cukr krupice
500 g
Hrušky
0,5 l
Mléko plnotučné
20 g
Pudinkový prášek - vanilkový
2 ml
Tresť vanilková
2 ks
Vaječný žloutek slepičí

Postup

1

Omyté hrušky nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. V hrnci ohřejeme mléko, do vlažného vsypeme a důkladně rozmícháme vanilkový puding, povaříme. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovou trestí, přilijeme uvařený pudink a důkladně vymícháme do krémové konzistence. Nastrouhané hrušky vrstvíme v misce nebo poháru s vanilkovým krémem, podáváme vychlazené.

Nutriční hodnoty

Kalorie 205 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 32 g
Tuky 7 g
Uhlovodany 27 g
Cholesterol 158,1 mg
Draslík 140,1 mg
Sodík 36,1 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,6 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 620,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
světluška
Hruškový salát s vanilkovým krémem
Chutná kombinace. Rychlá, osvěžující svačinka. Přidala jsem trochu rumu.