Grilované jehněčí s rýží
- Celkový čas:
- 70 minut
- Doba přípravy:
- 40 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 10 ml
- Citronová šťáva
- 30 g
- Hrozinky
- 750 g
- Jehněčí maso
- 30 ml
- Olej olivový
- 60 g
- Oříšky piniové
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 250 g
- Rýže loupaná
- 300 g
- Salsa rajčatová
- 1 špetka
- Sůl
- 1 l
- Voda pitná
Postup
1 | Česnek utřeme, smícháme s olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso odblaníme, omyjeme a naložíme do marinády na 30 minut. Piniové oříšky opražíme v rozpáleném hrnci bez oleje, přidáme salsu a hrozinky, necháme prohřát. Rýži uvaříme a dáme na teplé místo. |
2 | Maso ogrilujeme na rozpáleném grilu. Rýži smícháme se salsou. A obojí teplé servírujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 841 kcal |
Bílkoviny | 29 g |
Sacharidy | 59 g |
Tuky | 89 g |
Uhlovodany | 58 g |
Cholesterol | 150,0 mg |
Draslík | 369,5 mg |
Sodík | 523,1 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,1 mg |
Vitamín E | 2,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2 g |
Komentáře a hodnocení