Grilované jehněčí s rýží

Celkový čas:
70 minut
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
10 ml
Citronová šťáva
30 g
Hrozinky
750 g
Jehněčí maso
30 ml
Olej olivový
60 g
Oříšky piniové
1 špetka
Pepř černý mletý
250 g
Rýže loupaná
300 g
Salsa rajčatová
1 špetka
Sůl
1 l
Voda pitná

Postup

1

Česnek utřeme, smícháme s olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Maso odblaníme, omyjeme a naložíme do marinády na 30 minut. Piniové oříšky opražíme v rozpáleném hrnci bez oleje, přidáme salsu a hrozinky, necháme prohřát. Rýži uvaříme a dáme na teplé místo.

2

Maso ogrilujeme na rozpáleném grilu. Rýži smícháme se salsou. A obojí teplé servírujeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 841 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 59 g
Tuky 89 g
Uhlovodany 58 g
Cholesterol 150,0 mg
Draslík 369,5 mg
Sodík 523,1 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,1 mg
Vitamín E 2,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2 g

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz