Pečené žampiony plněné kančím masem

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
500 g
Kančí plec
0,3 kávová lžička
Kmín drcený
1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička
Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce
Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička
Sůl
1 ks
Vejce slepičí
150 ml
Voda pitná
8 ks
Žampiony čerstvé

Postup

1

Velké žampiony opláchneme, odkrojíme nožičky. Kančí plec nakrájíme na kostky a umeleme s nožičkami žampionů, cibulí a česnekem. Do směsi přimícháme mouku, vejce, sůl, pepř a kmín. Směs dobře promícháme a naplníme jí žampiony.

2

Pekáč vymažeme sádlem, na pekáč vyrovnáme žampiony, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Nutriční hodnoty

Kalorie 309 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 20 g
Tuky 8 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 61,3 mg
Draslík 2 g
Sodík 145,7 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 12,8 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz