Pečené žampiony plněné kančím masem
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 500 g
- Kančí plec
- 0,3 kávová lžička
- Kmín drcený
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 0,5 polévková lžíce
- Sádlo vepřové škvařené
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
- 150 ml
- Voda pitná
- 8 ks
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Velké žampiony opláchneme, odkrojíme nožičky. Kančí plec nakrájíme na kostky a umeleme s nožičkami žampionů, cibulí a česnekem. Do směsi přimícháme mouku, vejce, sůl, pepř a kmín. Směs dobře promícháme a naplníme jí žampiony. |
2 | Pekáč vymažeme sádlem, na pekáč vyrovnáme žampiony, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 309 kcal |
Bílkoviny | 45 g |
Sacharidy | 20 g |
Tuky | 8 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 61,3 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 145,7 mg |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,8 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,1 mg |
Komentáře a hodnocení