Vařené artyčoky s dresinkem

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
4 ks
Artyčoky
1 kávová lžička
Citronová šťáva
1 špetka
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Kapary sterilované
6 polévková lžíce
Ocet vinný
4 polévková lžíce
Olej stolní
1 špetka
Pepř černý mletý
1 ks
Petržel - nať
2 ks
Šalotka
1 špetka
Sůl
1 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy.

2

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.

3

Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary.

4

Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 556 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 120 g
Tuky 10 g
Uhlovodany 120 g
Cholesterol 65,0 mg
Draslík 4 g
Sodík 1 g
Vláknina 108 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 124,9 mg
Vitamín E 2,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 14,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz