Vařené artyčoky s dresinkem
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 ks
- Artyčoky
- 1 kávová lžička
- Citronová šťáva
- 1 špetka
- Cukr krupice
- 1 polévková lžíce
- Kapary sterilované
- 6 polévková lžíce
- Ocet vinný
- 4 polévková lžíce
- Olej stolní
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Petržel - nať
- 2 ks
- Šalotka
- 1 špetka
- Sůl
- 1 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. |
3 | Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary. |
4 | Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 556 kcal |
Bílkoviny | 31 g |
Sacharidy | 120 g |
Tuky | 10 g |
Uhlovodany | 120 g |
Cholesterol | 65,0 mg |
Draslík | 4 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 108 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,5 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 124,9 mg |
Vitamín E | 2,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 14,2 mg |
Komentáře a hodnocení