Slepičí polévka slovenská

Celkový čas:
170 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
140 minut

Ingredience

Počet porcí
60 g
Celer bulvový
3 stroužek
Česnek
60 g
Cibule
60 g
Houby čerstvé
400 g
Hovězí maso přední
60 g
Mrkev kořen
20 g
Paprika mletá sladká
100 g
Paprika zelená
4 g
Pepř černý celý
60 g
Petržel kořen
20 g
Petržel kudrnka
120 g
Protlak rajčatový
1000 g
Slepice
10 g
Sůl
3 l
Voda pitná

Postup

1

Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 255 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 7 g
Tuky 24 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 98,8 mg
Draslík 497,3 mg
Sodík 510,1 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 22,6 mg
Vitamín E 0,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz