Slepičí polévka slovenská
- Celkový čas:
- 170 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 140 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 60 g
- Celer bulvový
- 3 stroužek
- Česnek
- 60 g
- Cibule
- 60 g
- Houby čerstvé
- 400 g
- Hovězí maso přední
- 60 g
- Mrkev kořen
- 20 g
- Paprika mletá sladká
- 100 g
- Paprika zelená
- 4 g
- Pepř černý celý
- 60 g
- Petržel kořen
- 20 g
- Petržel kudrnka
- 120 g
- Protlak rajčatový
- 1000 g
- Slepice
- 10 g
- Sůl
- 3 l
- Voda pitná
Postup
1 | Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 255 kcal |
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 24 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 98,8 mg |
Draslík | 497,3 mg |
Sodík | 510,1 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 22,6 mg |
Vitamín E | 0,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,2 mg |
Komentáře a hodnocení