Medová velikonoční vajíčka
- Celkový čas:
- 23 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 8 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 100 g
- Cukr moučkový
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Med včelí
- 250 g
- Mouka pšeničná hladká
- 0,5 kávová lžička
- Soda jedlá
- 1 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Ve vodní lázni zahříváme cukr, med, máslo a vejce. Nevaříme! Když je směs kompaktní, odstavíme ji z tepla, přimícháme prosátou mouku se sodou a na válu vypracujeme hladké těsto (pracujeme s teplým těstem). |
2 | Z vyválené placky vykrajujeme vajíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 440 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 74 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 29 g |
Cholesterol | 76,3 mg |
Draslík | 22,5 mg |
Sodík | 89,4 mg |
Vláknina | 20,0 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 14,1 mg |
Komentáře a hodnocení