Medová velikonoční vajíčka

Celkový čas:
23 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
8 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Cukr moučkový
50 g
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Med včelí
250 g
Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička
Soda jedlá
1 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Ve vodní lázni zahříváme cukr, med, máslo a vejce. Nevaříme! Když je směs kompaktní, odstavíme ji z tepla, přimícháme prosátou mouku se sodou a na válu vypracujeme hladké těsto (pracujeme s teplým těstem).

2

Z vyválené placky vykrajujeme vajíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.

Nutriční hodnoty

Kalorie 440 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 74 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 29 g
Cholesterol 76,3 mg
Draslík 22,5 mg
Sodík 89,4 mg
Vláknina 20,0 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 14,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz