Velikonoční řízky s vejci

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
25 minut

Ingredience

Počet porcí
2 špetka
Pepř černý mletý
4 špetka
Sůl
4 plátek
Šunka dušená
2 ks
Vejce slepičí
600 g
Vepřová kýta
3 polévková lžíce
Mléko polotučné
3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká
100 g
Strouhanka
2 ks
Vejce slepičí
100 ml
Olej rostlinný

Postup

1

Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem.

3

Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance.

4

Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka.

Nutriční hodnoty

Kalorie 703 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 14 g
Tuky 54 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 346,3 mg
Draslík 607,2 mg
Sodík 566,6 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 293,0 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,8 mg
Vitamín E 2,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz