Velikonoční řízky s vejci
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 25 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 špetka
- Pepř černý mletý
- 4 špetka
- Sůl
- 4 plátek
- Šunka dušená
- 2 ks
- Vejce slepičí
- 600 g
- Vepřová kýta
- 3 polévková lžíce
- Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká
- 100 g
- Strouhanka
- 2 ks
- Vejce slepičí
- 100 ml
- Olej rostlinný
Postup
1 | Řízky nakrájené z kýty naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Do každého řízku zabalíme polovinu natvrdo uvařeného vejce obaleného v plátku šunky a závitky potom sepneme párátkem. |
3 | Připravené závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a prosáté strouhance. |
4 | Obalené řízky smažíme zvolna v rozpáleném oleji. Před podáváním odstraníme párátka. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 703 kcal |
Bílkoviny | 38 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 54 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 346,3 mg |
Draslík | 607,2 mg |
Sodík | 566,6 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 293,0 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,8 mg |
Vitamín E | 2,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,3 mg |
Komentáře a hodnocení