Skopová kýta na víně

Celkový čas:
75 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
2 g
Bobkový list
400 g
Brambory vařené
80 g
Cibule
10 g
Citronová kůra
25 g
Máslo čerstvé
3 g
Nové koření celé
40 ml
Olej rostlinný
3 g
Pepř černý mletý
600 g
Skopová kýta
60 g
Slanina vepřová
8 g
Sůl
250 ml
Víno bílé
300 ml
Voda pitná

Postup

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem.

2

Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 605 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 26 g
Tuky 40 g
Uhlovodany 25 g
Cholesterol 17,7 mg
Draslík 456,9 mg
Sodík 1 g
Vláknina 6 g
Vitamín A 45,2 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 12,6 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 10,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz