Skopová kýta na víně
- Celkový čas:
- 75 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 g
- Bobkový list
- 400 g
- Brambory vařené
- 80 g
- Cibule
- 10 g
- Citronová kůra
- 25 g
- Máslo čerstvé
- 3 g
- Nové koření celé
- 40 ml
- Olej rostlinný
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 600 g
- Skopová kýta
- 60 g
- Slanina vepřová
- 8 g
- Sůl
- 250 ml
- Víno bílé
- 300 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem. |
2 | Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 605 kcal |
Bílkoviny | 24 g |
Sacharidy | 26 g |
Tuky | 40 g |
Uhlovodany | 25 g |
Cholesterol | 17,7 mg |
Draslík | 456,9 mg |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 45,2 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,6 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 10,8 mg |
Komentáře a hodnocení