Jahelník se sušenými meruňkami a brusinkami

Celkový čas:
80 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Brusinky
150 g
Cukr moučkový
200 g
Jáhly - loupané proso
200 g
Meruňky
100 g
Ořechy lískové
0,5 kávová lžička
Skořice mletá
1 špetka
Sůl
4 ks
Vaječný bílek slepičí
4 ks
Vaječný žloutek slepičí
0,8 l
Voda pitná

Postup

1

Jáhly nasypeme do cedníku a spaříme je horkou vodou. V hrnci přivedeme k varu 3/4 litru vody, přidáme špetku soli, spařené jáhly a 20 minut povaříme. Musí vzniknout hustá kaše. Pak ji necháme zchladnout.

2

V misce smícháme žloutky, cukr, skořici, sušené brusinky, lískové ořechy a pak vše přimícháme do jáhlové kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do jáhlové kaše.

3

Pekáč vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj polovinu těsta. Pak poklademe sušené meruňky a zakryjeme druhou polovinou těsta. Vložíme do trouby a pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia 30 minut.

4

Po upečení necháme zchladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 675 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 95 g
Tuky 26 g
Uhlovodany 85 g
Cholesterol 370,2 mg
Draslík 496,2 mg
Sodík 150,2 mg
Vláknina 15 g
Vitamín A 1 g
Vitamín B6 0,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,6 mg
Vitamín E 5,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz