Jednoduchý recept

Jahelník s třešněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42166

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Jáhly - loupané proso
1000 ml Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
20 g Tuk
500 g Třešně
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 679 kcal
Kilojoule 2 842kJ
23% Sacharidy 82 g
41% Tuky 31 g
6% Sodík 123 mg
34% Bílkoviny 19 g

Jahelník s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

V kastrole přivedeme k varu mléko, osolíme, vsypeme jáhly a uvaříme kaši.

3

Máslo s cukrem a vejci utřeme do pěny a vmícháme do kaše. Polovinu kaše rozprostřeme na dno tukem vymazaného pekáče. Rozložíme na ni omyté, vypeckované třešně smíchané se zakysanou smetanou. Pokryjeme zbylou kaší a do povrchu lehce vmáčkneme zbylé třešně.

4

Jahelník zapečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept