Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou
- Celkový čas:
- 135 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 125 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 kg
- Hovězí maso zadní
- 30 g
- Máslo čerstvé
- 30 ml
- Olej rostlinný
- 1 ks
- Cibule
- 1 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 1 polévková lžíce
- Hořčice Dijonská
- 150 ml
- Kečup
- 60 ml
- Ocet vinný
- 0,5 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 200 ml
- Voda pitná
- 1 polévková lžíce
- Worcester (worcesterská omáčka)
Postup
1 | Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme kečup, ocet, vodu, hořčici, cukr, cibuli, worcester, sůl a pepř. |
2 | V kastrole, který můžeme použít i do trouby, na rozpáleném oleji a másle osmažíme plátky masa po obou stranách dohněda. Maso přelijeme zálivkou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. |
3 | Upečené plátky hned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 508 kcal |
Bílkoviny | 55 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 25 g |
Uhlovodany | 16 g |
Cholesterol | 154,0 mg |
Draslík | 51,9 mg |
Sodík | 678,1 mg |
Vláknina | 1 g |
Vitamín A | 0,5 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,1 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 13,9 mg |
Komentáře a hodnocení