Pečené bifteky s kořeněnou zálivkou

Celkový čas:
135 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
125 minut

Ingredience

Počet porcí
1 kg
Hovězí maso zadní
30 g
Máslo čerstvé
30 ml
Olej rostlinný
1 ks
Cibule
1 polévková lžíce
Cukr krupice
1 polévková lžíce
Hořčice Dijonská
150 ml
Kečup
60 ml
Ocet vinný
0,5 kávová lžička
Pepř černý mletý
1 kávová lžička
Sůl
200 ml
Voda pitná
1 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka)

Postup

1

Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, cibuli nakrájíme nadrobno. V míse smícháme kečup, ocet, vodu, hořčici, cukr, cibuli, worcester, sůl a pepř.

2

V kastrole, který můžeme použít i do trouby, na rozpáleném oleji a másle osmažíme plátky masa po obou stranách dohněda. Maso přelijeme zálivkou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení maso obracíme a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

3

Upečené plátky hned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 508 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 16 g
Tuky 25 g
Uhlovodany 16 g
Cholesterol 154,0 mg
Draslík 51,9 mg
Sodík 678,1 mg
Vláknina 1 g
Vitamín A 0,5 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,1 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 13,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz