Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou

Celkový čas:
105 minut
Doba přípravy:
60 minut
Doba vaření:
45 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule červená
6 ks
Jehněčí kotlety
3 polévková lžíce
Ocet vinný červený
3 polévková lžíce
Olej olivový
1 ks
Paprika zelená
1 špetka
Pepř černý mletý
2 hrst
Petržel - nať
500 g
Rajčata
1 špetka
Sůl
3 polévková lžíce
Tymián čerstvý

Postup

1

Připravíme marinádu z nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 2 lžic sušeného tymiánu), olivového oleje, červeného vinného octa, soli a černého pepře, které v nekovové misce smícháme. Poté v marinádě obalíme velké jehněčí kotlety zbavené přebytečného tuku, zakryjeme a 1 hodinu necháme v chladničce.

2

Rozehřejeme troubu na 220°C.

3

Na zeleninovou směs si nejdříve připravíme podlouhá rajčata, která zalijeme vroucí vodou, po 1/2 minutě sloupneme slupku, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Potom přidáme kostičky zelené papriky bez semen, jemně nasekanou červenou cibuli a česnek, okořeníme. Připravenou zeleninovou směsí zasypeme kotlety a pečeme 35-45 minut, záleží na tom, zda má být maso propečené méně nebo více. Po vytažení z trouby zabalíme alobalem a ještě 5 minut necháme stát. Před podáváním zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 407 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 11 g
Tuky 27 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 99,0 mg
Draslík 844,5 mg
Sodík 155,5 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 41,1 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz