Marinované jehněčí kotlety s rajčaty a paprikou
- Celkový čas:
- 105 minut
- Doba přípravy:
- 60 minut
- Doba vaření:
- 45 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule červená
- 6 ks
- Jehněčí kotlety
- 3 polévková lžíce
- Ocet vinný červený
- 3 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 ks
- Paprika zelená
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 hrst
- Petržel - nať
- 500 g
- Rajčata
- 1 špetka
- Sůl
- 3 polévková lžíce
- Tymián čerstvý
Postup
1 | Připravíme marinádu z nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 2 lžic sušeného tymiánu), olivového oleje, červeného vinného octa, soli a černého pepře, které v nekovové misce smícháme. Poté v marinádě obalíme velké jehněčí kotlety zbavené přebytečného tuku, zakryjeme a 1 hodinu necháme v chladničce. |
2 | Rozehřejeme troubu na 220°C. |
3 | Na zeleninovou směs si nejdříve připravíme podlouhá rajčata, která zalijeme vroucí vodou, po 1/2 minutě sloupneme slupku, zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Potom přidáme kostičky zelené papriky bez semen, jemně nasekanou červenou cibuli a česnek, okořeníme. Připravenou zeleninovou směsí zasypeme kotlety a pečeme 35-45 minut, záleží na tom, zda má být maso propečené méně nebo více. Po vytažení z trouby zabalíme alobalem a ještě 5 minut necháme stát. Před podáváním zdobíme nasekanou čerstvou petrželkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 407 kcal |
Bílkoviny | 30 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 27 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 99,0 mg |
Draslík | 844,5 mg |
Sodík | 155,5 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 41,1 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,8 mg |
Komentáře a hodnocení