Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Celer bulvový
- 600 g
- Červená řepa
- 100 ml
- Mléko odstředěné
- 1,5 polévková lžíce
- Ocet kvasný lihový
- 5 polévková lžíce
- Olej olivový
- 300 g
- Slaneček
Postup
1 | V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou. |
2 | V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 190 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 11 g |
Tuky | 10 g |
Uhlovodany | 11 g |
Cholesterol | 35,1 mg |
Draslík | 693,0 mg |
Sodík | 528,9 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 7,3 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,5 mg |
Komentáře a hodnocení