Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Celer bulvový
600 g
Červená řepa
100 ml
Mléko odstředěné
1,5 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce
Olej olivový
300 g
Slaneček

Postup

1

V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou.

2

V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit.

Nutriční hodnoty

Kalorie 190 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 11 g
Tuky 10 g
Uhlovodany 11 g
Cholesterol 35,1 mg
Draslík 693,0 mg
Sodík 528,9 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 7,3 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz