Chléb se sýrovou příchutí

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
6 ks
Cibulka jarní
1 polévková lžíce
Cukr krupice
1 kávová lžička
Droždí sušené
25 g
Máslo čerstvé
250 g
Mouka pšeničná celozrnná
200 g
Mouka pšeničná hladká
2,3 dl
Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička
Sůl
75 g
Sýr Čedar
5 dl
Voda pitná

Postup

1

Sýr najemno nastrouháme, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno.

2

Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a pivo, pak přidáme máslo, cukr, sůl, nastrouhaný sýr a nakrájené cibulky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami poprášíme ji droždím.

3

Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

4

Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

5

Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty

Kalorie 373 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 59 g
Tuky 9 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 18,1 mg
Draslík 68,4 mg
Sodík 213,4 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,4 mg
Vitamín E 0,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 13,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz