Chléb se sýrovou příchutí
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 6 ks
- Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 1 kávová lžička
- Droždí sušené
- 25 g
- Máslo čerstvé
- 250 g
- Mouka pšeničná celozrnná
- 200 g
- Mouka pšeničná hladká
- 2,3 dl
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 75 g
- Sýr Čedar
- 5 dl
- Voda pitná
Postup
1 | Sýr najemno nastrouháme, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno. |
2 | Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a pivo, pak přidáme máslo, cukr, sůl, nastrouhaný sýr a nakrájené cibulky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami poprášíme ji droždím. |
3 | Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. |
4 | Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme. |
5 | Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 373 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 59 g |
Tuky | 9 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 18,1 mg |
Draslík | 68,4 mg |
Sodík | 213,4 mg |
Vláknina | 9 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,4 mg |
Vitamín E | 0,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 13,7 mg |
Komentáře a hodnocení