Indické sekané bifteky

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
4 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
2 kávová lžička
Cukr krupice
1 kávová lžička
Kari koření
60 g
Mandle
200 ml
Olej rostlinný
1,5 kávová lžička
Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Solamyl
3 ks
Vejce slepičí
500 g
Vepřová krkovička
2 kávová lžička
Worcester (worcesterská omáčka)

Postup

1

Omyté maso nakrájíme na kousky a potom nahrubo nasekáme. Přidáme oloupané, nahrubo nasekané mandle, nasekanou cibuli s česnekem, cukr, kari koření, pálivou mletou papriku, solamyl, pepř, vejce, worcester a sůl. Vše dobře promícháme a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne.

2

Ze směsi tvarujeme menší bifteky a na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme po obou stranách dozlatova.

3

Můžeme podávat s různě upravenými bramborami.

Nutriční hodnoty

Kalorie 522 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 13 g
Tuky 42 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 296,5 mg
Draslík 248,5 mg
Sodík 78,0 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 215,4 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,9 mg
Vitamín E 4,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz