Indické sekané bifteky
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 2 kávová lžička
- Cukr krupice
- 1 kávová lžička
- Kari koření
- 60 g
- Mandle
- 200 ml
- Olej rostlinný
- 1,5 kávová lžička
- Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Solamyl
- 3 ks
- Vejce slepičí
- 500 g
- Vepřová krkovička
- 2 kávová lžička
- Worcester (worcesterská omáčka)
Postup
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky a potom nahrubo nasekáme. Přidáme oloupané, nahrubo nasekané mandle, nasekanou cibuli s česnekem, cukr, kari koření, pálivou mletou papriku, solamyl, pepř, vejce, worcester a sůl. Vše dobře promícháme a necháme v chladu proležet, nejlépe do druhého dne. |
2 | Ze směsi tvarujeme menší bifteky a na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme po obou stranách dozlatova. |
3 | Můžeme podávat s různě upravenými bramborami. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 522 kcal |
Bílkoviny | 26 g |
Sacharidy | 13 g |
Tuky | 42 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 296,5 mg |
Draslík | 248,5 mg |
Sodík | 78,0 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 215,4 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,9 mg |
Vitamín E | 4,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 5,8 mg |
Komentáře a hodnocení