Ražniči s Tofu sýrem, cuketou a šunkou
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 ks
- Česnek
- 1 ks
- Cuketa
- 80 g
- Slanina vepřová
- 200 g
- Šunka krůtí
- 200 g
- Sýr sójový - Tofu
- 1 polévková lžíce
- Olej chilli
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 polévková lžíce
- Omáčka sójová
- 2 kávová lžička
- Oregano sušené
Postup
1 | Tofu sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky do 1 cm. Krůtí šunku a slaninu pokrájíme na proužky. Očištěný česnek pokrájíme na plátky. Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience. |
2 | Připravíme pikantní olej na potírání: v misce smícháme olivový a chilli olej, sójovou omáčku a oregano. Vše důkladně promícháme. Postupně na grilovací jehly budeme napichovat plátek cukety + sýr + šunku + česnek + slaninu a takto budeme opakovat do vyčerpání surovin. |
3 | Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova asi 15 minut, během grilování je otáčíme a potíráme připravenou marinádou. Ražniči dáme na talíře a ihned servírujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 236 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 4 g |
Tuky | 17 g |
Uhlovodany | 3 g |
Cholesterol | 13,6 mg |
Draslík | 222,4 mg |
Sodík | 724,7 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 6,3 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,7 mg |
Komentáře a hodnocení