Ražniči s Tofu sýrem, cuketou a šunkou

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Česnek
1 ks
Cuketa
80 g
Slanina vepřová
200 g
Šunka krůtí
200 g
Sýr sójový - Tofu
1 polévková lžíce
Olej chilli
2 polévková lžíce
Olej olivový
1 polévková lžíce
Omáčka sójová
2 kávová lžička
Oregano sušené

Postup

1

Tofu sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky do 1 cm. Krůtí šunku a slaninu pokrájíme na proužky. Očištěný česnek pokrájíme na plátky. Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience.

2

Připravíme pikantní olej na potírání: v misce smícháme olivový a chilli olej, sójovou omáčku a oregano. Vše důkladně promícháme. Postupně na grilovací jehly budeme napichovat plátek cukety + sýr + šunku + česnek + slaninu a takto budeme opakovat do vyčerpání surovin.

3

Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova asi 15 minut, během grilování je otáčíme a potíráme připravenou marinádou. Ražniči dáme na talíře a ihned servírujeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 236 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 4 g
Tuky 17 g
Uhlovodany 3 g
Cholesterol 13,6 mg
Draslík 222,4 mg
Sodík 724,7 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 6,3 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,7 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz