Kebab s česnekem
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 300 g
- Brambory
- 5 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 750 g
- Hovězí maso zadní
- 1 dl
- Hovězí vývar základní
- 20 g
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Skořice mletá
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Pak přidáme maso a osmahneme prudce ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a chvíli dusíme přikryté bez podlévání, občas promícháme. Po 15 minutách přilijeme vývar, přidáme stroužky česneku a nakrájené brambory. Krátce před koncem dušení přisypeme skořici a vše důkladně promícháme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 337 kcal |
Bílkoviny | 44 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 14 g |
Cholesterol | 114,8 mg |
Draslík | 387,5 mg |
Sodík | 229,3 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 1,2 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,5 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 12,3 mg |
Komentáře a hodnocení