Zaječí plátky na houbách

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
600 g
Brambory pečené
300 g
Houby čerstvé
30 g
Kečup
40 g
Olej slunečnicový
3 g
Pepř černý mletý
30 g
Slanina vepřová
10 g
Sůl
900 g
Zaječí maso

Postup

1

Plátky zaječího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, slaninu na nudličky.

2

V pánvi rozpálíme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Smažíme zvolna, aby se maso dobře propeklo. Maso vyjmeme, do tuku nasypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme houby a orestujeme. Nakonec přimícháme kečup, krátce podusíme a odstavíme. Plátky masa upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem a přelijeme houbovou směsí.

Nutriční hodnoty

Kalorie 468 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 50 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 50 g
Cholesterol 124,9 mg
Draslík 1 g
Sodík 837,3 mg
Vláknina 19 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 13,5 mg
Vitamín E 2,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 14,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz