Zaječí plátky na houbách
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 600 g
- Brambory pečené
- 300 g
- Houby čerstvé
- 30 g
- Kečup
- 40 g
- Olej slunečnicový
- 3 g
- Pepř černý mletý
- 30 g
- Slanina vepřová
- 10 g
- Sůl
- 900 g
- Zaječí maso
Postup
1 | Plátky zaječího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky, slaninu na nudličky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Smažíme zvolna, aby se maso dobře propeklo. Maso vyjmeme, do tuku nasypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme houby a orestujeme. Nakonec přimícháme kečup, krátce podusíme a odstavíme. Plátky masa upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem a přelijeme houbovou směsí. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 468 kcal |
Bílkoviny | 40 g |
Sacharidy | 50 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 50 g |
Cholesterol | 124,9 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 837,3 mg |
Vláknina | 19 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,5 mg |
Vitamín E | 2,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 14,4 mg |
Komentáře a hodnocení