Domácí ovocné knedlíky
- Celkový čas:
- 29 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 9 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 100 g
- Cukr krupice
- 300 g
- Cukr moučkový
- 1 kg
- Jahody zahradní
- 500 g
- Máslo čerstvé
- 400 g
- Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce
- Sůl
- 250 g
- Tvaroh tučný
- 2 ks
- Vejce slepičí
- 4 l
- Voda pitná
Postup
1 | Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce. |
2 | Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku. |
3 | Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut. |
4 | Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 751 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 78 g |
Tuky | 46 g |
Uhlovodany | 77 g |
Cholesterol | 109,1 mg |
Draslík | 211,8 mg |
Sodík | 228,1 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 58,8 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 55,9 mg |
Komentáře a hodnocení