Domácí ovocné knedlíky

Celkový čas:
29 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
9 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Cukr krupice
300 g
Cukr moučkový
1 kg
Jahody zahradní
500 g
Máslo čerstvé
400 g
Mouka polohrubá
1 polévková lžíce
Sůl
250 g
Tvaroh tučný
2 ks
Vejce slepičí
4 l
Voda pitná

Postup

1

Do polohrubé mouky nadrobíme tučný tvaroh, přidáme vejce a vše zpracujeme do měkkého, vláčného těsta, které se nelepí na ruce.

2

Těsto rozválíme na tenké pláty a rozkrájíme na čtverce. Do každého čtverce vložíme jahodu obalenou v cukru krupici, zabalíme a vyválíme to tvaru knedlíku.

3

Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, když vyplavou na hladinu, stáhneme plamen a lehce vaříme, přibližně 8 minut.

4

Hotové knedlíky vyjmeme drátěnou sběračkou z vody, posypeme moučkovým cukrem a polijeme rozehřátým máslem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 751 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 78 g
Tuky 46 g
Uhlovodany 77 g
Cholesterol 109,1 mg
Draslík 211,8 mg
Sodík 228,1 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 58,8 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 55,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz