Hovězí guláš s jablky

Celkový čas:
75 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
400 g
Hovězí maso přední
2 dl
Hovězí vývar základní
2 ks
Jablka
1 špetka
Majoránka
1 polévková lžíce
Med včelí
2 ks
Mrkev kořen
1 špetka
Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička
Paprika mletá sladká
1 kávová lžička
Pepř černý mletý
2 ks
Šalotka
1 dl
Šťáva jablečná 100%
1 kávová lžička
Sůl
1 kávová lžička
Tuk

Postup

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

2

V hrnci rozehřejeme tuk a maso na něm za stálého míchání prudce osmažíme. Během smažení maso ochutíme majoránkou, paprikou, pepřem a solí. K osmaženému masu přilijeme vývar a jablečnou šťávu, přidáme bobkový list a pod pokličkou 40 minut vaříme na středním ohni.

3

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny, vyřízneme jádřince, oloupeme a čtvrtky ještě rozkrojíme.

4

Po 40 minutách vaření masa k němu přidáme nakrájenou mrkev se šalotkou, promícháme a vaříme dalších 10 minut. Pak do hrnce přisypeme nakrájená jablka a vše necháme vařit ještě 5 minut. Guláš na závěr dochutíme medem, pepřem a solí.

Nutriční hodnoty

Kalorie 718 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 82 g
Tuky 21 g
Uhlovodany 66 g
Cholesterol 129,2 mg
Draslík 2 g
Sodík 841,2 mg
Vláknina 18 g
Vitamín A 2 g
Vitamín B6 1,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 23,8 mg
Vitamín E 1,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz