Citronové kuře na bazalce
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 400 g
- Kuřecí prsa
- 40 g
- Bazalka
- 1 stroužek
- Česnek
- 60 ml
- Citronová šťáva
- 50 ml
- Olej olivový
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 8 g
- Sůl
Postup
1 | Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně rozřízneme. V misce smícháme prolisovaný česnek, sůl, najemno nasekanou bazalku, citronovou šťávu a pepř, postupně všleháme olej. |
2 | Do horní části plátků uděláme zářezy, maso zalijeme marinádou a hodinu necháme zakryté uležet. Grilujeme 15 minut z obou stran, průběžně posouváme, aby se maso nepřichycovalo k roštu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 470 kcal |
Bílkoviny | 44 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 30 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 128,0 mg |
Draslík | 878,0 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 60,0 mg |
Vitamín B6 | 1,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 20,6 mg |
Vitamín E | 0,6 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,4 mg |
Komentáře a hodnocení