Citronové kuře na bazalce

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
400 g
Kuřecí prsa
40 g
Bazalka
1 stroužek
Česnek
60 ml
Citronová šťáva
50 ml
Olej olivový
5 g
Pepř černý mletý
8 g
Sůl

Postup

1

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně rozřízneme. V misce smícháme prolisovaný česnek, sůl, najemno nasekanou bazalku, citronovou šťávu a pepř, postupně všleháme olej.

2

Do horní části plátků uděláme zářezy, maso zalijeme marinádou a hodinu necháme zakryté uležet. Grilujeme 15 minut z obou stran, průběžně posouváme, aby se maso nepřichycovalo k roštu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 470 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 6 g
Tuky 30 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 128,0 mg
Draslík 878,0 mg
Sodík 2 g
Vláknina 2 g
Vitamín A 60,0 mg
Vitamín B6 1,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 20,6 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz