Okurky plněné tuňákovou náplní

Celkový čas:
25 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
200 g
Jogurt bílý
1 polévková lžíce
Kečup
2 ks
Okurka salátová
0,5 kávová lžička
Sůl
2 l
Voda pitná
0,5 kávová lžička
Kari koření
50 g
Máslo čerstvé
1 ks
Paprika zelená
1 špetka
Pepř černý mletý
1 špetka
Sůl
200 g
Tuňák v oleji

Postup

1

Oloupané okurky po délce rozkrojíme na půlky. Pomocí lžíce vydlabeme jadřince a půlky nakrájíme na 8-10 cm dlouhé kousky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní kousky okurek a povaříme 10 minut. Měkké okurky vybereme z vody, necháme okapat a vychladnout.

2

Příprava náplně: Tuňáka z konzervy přeložíme do vhodné misky. Přidáme na kousky nakrájené máslo, na malé kostky nakrájenou zelenou papriku. Vše dobře prošleháme. Náplň ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, kari kořením a ještě jednou promícháme.

3

Vychladlé a okapané okurky poklademe podle porcí na jednotlivé talíře. Lžicí položíme na každý kousek náplň. Na povrch náplně dáme jogurt smíchaný s kečupem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 268 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 13 g
Tuky 16 g
Uhlovodany 12 g
Cholesterol 30,5 mg
Draslík 582,0 mg
Sodík 228,7 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 21,3 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 15,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz