Okurky plněné tuňákovou náplní
- Celkový čas:
- 25 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 200 g
- Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce
- Kečup
- 2 ks
- Okurka salátová
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 2 l
- Voda pitná
- 0,5 kávová lžička
- Kari koření
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 1 ks
- Paprika zelená
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 špetka
- Sůl
- 200 g
- Tuňák v oleji
Postup
1 | Oloupané okurky po délce rozkrojíme na půlky. Pomocí lžíce vydlabeme jadřince a půlky nakrájíme na 8-10 cm dlouhé kousky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní kousky okurek a povaříme 10 minut. Měkké okurky vybereme z vody, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Příprava náplně: Tuňáka z konzervy přeložíme do vhodné misky. Přidáme na kousky nakrájené máslo, na malé kostky nakrájenou zelenou papriku. Vše dobře prošleháme. Náplň ochutnáme a podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem, kari kořením a ještě jednou promícháme. |
3 | Vychladlé a okapané okurky poklademe podle porcí na jednotlivé talíře. Lžicí položíme na každý kousek náplň. Na povrch náplně dáme jogurt smíchaný s kečupem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 268 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Sacharidy | 13 g |
Tuky | 16 g |
Uhlovodany | 12 g |
Cholesterol | 30,5 mg |
Draslík | 582,0 mg |
Sodík | 228,7 mg |
Vláknina | 3 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 21,3 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 15,3 mg |
Komentáře a hodnocení