Rajčata plněná bulgurem
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 100 g
- Bulgur
- 1 ks
- Bylinky čerstvé - svazek
- 40 g
- Hrášek
- 15 g
- Olej olivový extra panenský
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 320 g
- Rajčata
- 5 g
- Sůl
- 60 g
- Sýr Parmezán
Postup
1 | Každé rajče u vršku (v jedné třetině) seřízneme, vydlabeme vnitřní dužinu, tu vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, opepříme, přisypeme bulgur, hrášek, přilijeme trochu oleje a promícháme. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznutými částmi, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě čtvrt hodiny. |
2 | Rajčata odklopíme, posypeme strouhaným sýrem, posekanými bylinkami a dopečeme. Upravíme na talířky a ještě teplé podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 192 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 25 g |
Tuky | 7 g |
Uhlovodany | 25 g |
Cholesterol | 10,2 mg |
Draslík | 331,4 mg |
Sodík | 749,9 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 14,2 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,1 mg |
Komentáře a hodnocení