Rajčata plněná bulgurem

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
100 g
Bulgur
1 ks
Bylinky čerstvé - svazek
40 g
Hrášek
15 g
Olej olivový extra panenský
1 špetka
Pepř černý mletý
320 g
Rajčata
5 g
Sůl
60 g
Sýr Parmezán

Postup

1

Každé rajče u vršku (v jedné třetině) seřízneme, vydlabeme vnitřní dužinu, tu vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, opepříme, přisypeme bulgur, hrášek, přilijeme trochu oleje a promícháme. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznutými částmi, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě čtvrt hodiny.

2

Rajčata odklopíme, posypeme strouhaným sýrem, posekanými bylinkami a dopečeme. Upravíme na talířky a ještě teplé podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 192 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 25 g
Tuky 7 g
Uhlovodany 25 g
Cholesterol 10,2 mg
Draslík 331,4 mg
Sodík 749,9 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 14,2 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz