Koláč s datlemi a medem

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
250 g
Datle sušené
300 g
Listové těsto
100 g
Mandle plátky
40 g
Máslo čerstvé
250 g
Med včelí
50 ml
Pomerančová šťáva
100 ml
Voda pitná

Postup

1

Plech vyložíme papírem na pečení, na něj dáme plát listového těsta, potřeme roztaveným máslem, vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova. Těsto vyjmeme a necháme chladnout.

2

V pánvi rozehřejeme med, přilijeme vodu, pomerančovou šťávu, sušené fíky trochu pokrájíme a přidáme do pánve. Prohřejeme, naneseme na těsto, rozetřeme po celé ploše, posypeme plátky mandlí, naporcujeme a ještě teplé podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 620 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 87 g
Tuky 28 g
Uhlovodany 39 g
Cholesterol 23,0 mg
Draslík 38,3 mg
Sodík 2,4 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 16,7 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 4,4 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 8,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz