Koláč s datlemi a medem
- Celkový čas:
- 35 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 250 g
- Datle sušené
- 300 g
- Listové těsto
- 100 g
- Mandle plátky
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 250 g
- Med včelí
- 50 ml
- Pomerančová šťáva
- 100 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Plech vyložíme papírem na pečení, na něj dáme plát listového těsta, potřeme roztaveným máslem, vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova. Těsto vyjmeme a necháme chladnout. |
2 | V pánvi rozehřejeme med, přilijeme vodu, pomerančovou šťávu, sušené fíky trochu pokrájíme a přidáme do pánve. Prohřejeme, naneseme na těsto, rozetřeme po celé ploše, posypeme plátky mandlí, naporcujeme a ještě teplé podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 620 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 87 g |
Tuky | 28 g |
Uhlovodany | 39 g |
Cholesterol | 23,0 mg |
Draslík | 38,3 mg |
Sodík | 2,4 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 16,7 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 4,4 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 8,8 mg |
Komentáře a hodnocení