Sladkokyselé tofu
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 300 g
- Broskve
- 1 ks
- Cibule
- 2 polévková lžíce
- Maizena - kukuřičný škrob
- 2 ks
- Mrkev kořen
- 5 polévková lžíce
- Ocet Sherry
- 40 ml
- Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce
- Omáčka sladkokyselá
- 5 polévková lžíce
- Omáčka sójová
- 2 ks
- Paprika červená
- 20 g
- Pažitka
- 150 g
- Sójové výhonky
- 250 g
- Sýr sójový - Tofu
- 200 ml
- Voda pitná
Postup
1 | V hluboké misce smícháme sladkokyselou omáčku spolu se sójovou. Tofu pokrájíme na kostičky cca 1cm x 1cm a vložíme do omáčky na půl hodinky odležet. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu. Mrkev na kolečka, papriku na proužky a cibuli s pažitkou na drobno. Klíčky pořádně propláchneme a necháme stranou okapat. Broskev krájíme na plátky. |
2 | Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Vložíme do pánve všechnu zeleninu, za stálého míchání tři minuty opékáme. Poté přidáme Tofu i se zbylou marinádou, pokračujeme v míchání a opékání další dvě minuty. Nakonec přidáme zbytek pokrájených surovin, opět opékáme dvě minuty. |
3 | Na konec přidáme do pánve ocet. Stranou rozmícháme škrob ve vodě a zalijeme směsí suroviny v pánvi. Chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 305 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 32 g |
Tuky | 188 g |
Uhlovodany | 25 g |
Cholesterol | 0,1 mg |
Draslík | 458,6 mg |
Sodík | 30,2 mg |
Vláknina | 13 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 60,4 mg |
Vitamín E | 2,1 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,6 mg |
Komentáře a hodnocení