Sladkokyselé tofu

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
300 g
Broskve
1 ks
Cibule
2 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob
2 ks
Mrkev kořen
5 polévková lžíce
Ocet Sherry
40 ml
Olej rostlinný
3 polévková lžíce
Omáčka sladkokyselá
5 polévková lžíce
Omáčka sójová
2 ks
Paprika červená
20 g
Pažitka
150 g
Sójové výhonky
250 g
Sýr sójový - Tofu
200 ml
Voda pitná

Postup

1

V hluboké misce smícháme sladkokyselou omáčku spolu se sójovou. Tofu pokrájíme na kostičky cca 1cm x 1cm a vložíme do omáčky na půl hodinky odležet. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu. Mrkev na kolečka, papriku na proužky a cibuli s pažitkou na drobno. Klíčky pořádně propláchneme a necháme stranou okapat. Broskev krájíme na plátky.

2

Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Vložíme do pánve všechnu zeleninu, za stálého míchání tři minuty opékáme. Poté přidáme Tofu i se zbylou marinádou, pokračujeme v míchání a opékání další dvě minuty. Nakonec přidáme zbytek pokrájených surovin, opět opékáme dvě minuty.

3

Na konec přidáme do pánve ocet. Stranou rozmícháme škrob ve vodě a zalijeme směsí suroviny v pánvi. Chvíli povaříme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 305 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 32 g
Tuky 188 g
Uhlovodany 25 g
Cholesterol 0,1 mg
Draslík 458,6 mg
Sodík 30,2 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 60,4 mg
Vitamín E 2,1 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz