Slanečkové závitky s jablky po lotyšsku

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
40 minut
Doba vaření:
5 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
3 kávová lžička
Cukr krupice
2 ks
Hřebíček
3 ks
Jablka
4 ks
Nové koření celé
200 ml
Ocet kvasný lihový
6 ks
Pepř černý celý
3 kávová lžička
Protlak rajčatový
3 ks
Slaneček
200 ml
Voda pitná
150 g
Zakysaná smetana
3 ks
Žemle tuková

Postup

1

Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky podélně rozkrojíme na půlky.

2

Dále nahrubo nastrouháme 1 jablko a nadrobno nasekáme cibuli a v misce důkladně promícháme se 2 lžičkami rajského protlaku a lžičkou cukru. Touto směsí potřeme slanečkové řezy, stočíme a propíchneme párátkem. Dvě oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kostky a spolu se slanečkovými závitky vložíme do sklenice.

3

Potom připravíme nálev. Svaříme ocet zředěný s vodou v poměru 1:1 s kořením, 2 lžičkami cukru a se lžičkou rajského protlaku a necháme vychladnout.

4

Marinádou zalijeme slanečkové závitky a jablka a necháme dva dny v chladu stát. Závitky vyndáme z marinády a rozdělíme na servírovací ploché misky.

5

Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené kostkami marinovaných jablek s bílým pečivem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 638 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 72 g
Tuky 24 g
Uhlovodany 40 g
Cholesterol 107,7 mg
Draslík 784,5 mg
Sodík 964,6 mg
Vláknina 9 g
Vitamín A 554,3 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 13,4 mg
Vitamín E 2,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz