Brusinková omáčka k drůbeži

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
450 g
Brusinky
220 g
Cukr krystal
0,5 kávová lžička
Hřebíček
100 g
Jablka
1 ks
Pomeranč
1 ks
Skořice celá
150 ml
Voda pitná

Postup

1

Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vařit tyčinku skořice, 3 hřebíčky, pomerančovou kůru i šťávu, 150 ml vody a 220 g krystalového cukru. Když se cukr rozpustí, přidáme nakrájená jablka a 450 g brusinek. Zvolna vaříme ještě 10 minut, až brusinky popraskají a omáčka zhoustne.

2

Vyndáme skořici a hřebíčky, podáváme k teplé i studené.

Nutriční hodnoty

Kalorie 452 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 114 g
Tuky 0 g
Uhlovodany 67 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 73,7 mg
Sodík 3,9 mg
Vláknina 12 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 1,7 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz