Brusinková omáčka k drůbeži
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 450 g
- Brusinky
- 220 g
- Cukr krystal
- 0,5 kávová lžička
- Hřebíček
- 100 g
- Jablka
- 1 ks
- Pomeranč
- 1 ks
- Skořice celá
- 150 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vařit tyčinku skořice, 3 hřebíčky, pomerančovou kůru i šťávu, 150 ml vody a 220 g krystalového cukru. Když se cukr rozpustí, přidáme nakrájená jablka a 450 g brusinek. Zvolna vaříme ještě 10 minut, až brusinky popraskají a omáčka zhoustne. |
2 | Vyndáme skořici a hřebíčky, podáváme k teplé i studené. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 452 kcal |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 114 g |
Tuky | 0 g |
Uhlovodany | 67 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 73,7 mg |
Sodík | 3,9 mg |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 1,7 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,9 mg |
Komentáře a hodnocení