Rychlý dietní chleba
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 balení
- Droždí sušené
- 1 kávová lžička
- Kypřicí prášek do pečiva
- 2 kávová lžička
- Med včelí
- 200 g
- Mouka rýžová
- 100 g
- Mouka sójová odtučněná
- 1 kávová lžička
- Olej olivový
- 1 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 200 g
- Solamyl
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 2 kávová lžička
- Vinný kámen
- 400 ml
- Voda pitná
Postup
1 | Chlebíčkovou formu (30 cm) vytřeme slunečnicovým olejem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C. |
2 | Sojovou a rýžovou mouku v míse smícháme s bramborovou moučkou (zhruba 1/4 odložíme stranou). K mouce přidáme droždí a sůl, ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme med, vlažnou vodu a olivový olej. Těsto hnětačem zpracujeme na hladké, dost husté těsto. |
3 | Vypracované těsto pevně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teple asi 30 minut kynout. |
4 | Do odložené směsi mouky vmícháme kypřicí prášek a vinný kámen v prášku. Tuto směs vmícháme do vykynutého těsta a pečlivě mícháme, až se hmota napění. Poté ji vložíme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. |
5 | Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 464 kcal |
Bílkoviny | 16 g |
Sacharidy | 93 g |
Tuky | 3 g |
Uhlovodany | 45 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 55,8 mg |
Sodík | 198,6 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 3,3 mg |
Komentáře a hodnocení