Rychlý dietní chleba

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 balení
Droždí sušené
1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva
2 kávová lžička
Med včelí
200 g
Mouka rýžová
100 g
Mouka sójová odtučněná
1 kávová lžička
Olej olivový
1 polévková lžíce
Olej slunečnicový
200 g
Solamyl
1 kávová lžička
Sůl
2 kávová lžička
Vinný kámen
400 ml
Voda pitná

Postup

1

Chlebíčkovou formu (30 cm) vytřeme slunečnicovým olejem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

2

Sojovou a rýžovou mouku v míse smícháme s bramborovou moučkou (zhruba 1/4 odložíme stranou). K mouce přidáme droždí a sůl, ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme med, vlažnou vodu a olivový olej. Těsto hnětačem zpracujeme na hladké, dost husté těsto.

3

Vypracované těsto pevně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teple asi 30 minut kynout.

4

Do odložené směsi mouky vmícháme kypřicí prášek a vinný kámen v prášku. Tuto směs vmícháme do vykynutého těsta a pečlivě mícháme, až se hmota napění. Poté ji vložíme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.

5

Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.

Nutriční hodnoty

Kalorie 464 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 93 g
Tuky 3 g
Uhlovodany 45 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 55,8 mg
Sodík 198,6 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 3,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz