Lehký nákyp ze špenátu
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule lahůdková
- 3 polévková lžíce
- Hovězí maso mleté
- 0,5 kávová lžička
- Majoránka
- 1 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce
- Ovesné vločky
- 3 špetka
- Pepř černý mletý
- 250 g
- Špenátový protlak mražený
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 2 ks
- Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka
- Vegeta
- 40 g
- Sýr Eidam cihla 30%
Postup
1 | Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme. |
3 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme. |
4 | Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut. |
5 | Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 202 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 13 g |
Tuky | 9 g |
Uhlovodany | 13 g |
Cholesterol | 10,2 mg |
Draslík | 550,8 mg |
Sodík | 393,5 mg |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 15 g |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 3,7 mg |
Vitamín E | 6,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 7,0 mg |
Komentáře a hodnocení