Lehký nákyp ze špenátu

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule lahůdková
3 polévková lžíce
Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička
Majoránka
1 polévková lžíce
Olej slunečnicový
3 polévková lžíce
Ovesné vločky
3 špetka
Pepř černý mletý
250 g
Špenátový protlak mražený
0,5 kávová lžička
Sůl
2 ks
Vaječný bílek slepičí
2 špetka
Vegeta
40 g
Sýr Eidam cihla 30%

Postup

1

Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme.

3

Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme.

4

Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut.

5

Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený.

Nutriční hodnoty

Kalorie 202 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 13 g
Tuky 9 g
Uhlovodany 13 g
Cholesterol 10,2 mg
Draslík 550,8 mg
Sodík 393,5 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 15 g
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 3,7 mg
Vitamín E 6,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 7,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz