Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek

Celkový čas:
155 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
135 minut

Ingredience

Počet porcí
3 ks
Ančovička - filety
4 ks
Bobkový list
5 stroužek
Česnek
100 g
Chléb pšeničný (bílý)
2 ks
Cibule
1 ks
Citrony
3 kg
Jehněčí kýta
5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks
Mrkev kořen
2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce
Petržel - nať
3 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička
Tymián sušený
200 ml
Víno bílé
600 ml
Vývar jehněčí

Postup

1

Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme je na velikost sousta.

2

Smícháme nasekaný rozmarýn a zastříkeneme olivovým olejem a přidáme tři stroužky česneku.

3

Ostrým nožem nařízneme na jehněčí kýtě několik zářezů a vetřeme do nich bylinkovou směs.

4

Poté dáme jehněčí maso, mrkev, cibuli a bobkový list do pekáče, podlijeme vínem a pečeme 2 hodiny 15 minut na 160 °C. Poté zabalíme do alobalu a necháme 45 minut odpočívat.

5

Mezitím slijeme výpek z jehněčího masa – ale bez zeleniny a bobkového listu. Vmícháme mouku a vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

6

Chléb natrháme na kousky, smícháme ho s kousky česneku, citronovou šťávou a kůrou, tymiánem, petrželkou a ančovičkami. Rozmixujeme to co nejvíc to půjde. Pečeme 10-15 minut na 220 °C.

7

Jehněčí maso podáváme nakrájené, přelité omáčkou a posypané bylinkovou strouhankou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 017 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 23 g
Tuky 63 g
Uhlovodany 15 g
Cholesterol 273,2 mg
Draslík 1 g
Sodík 423,9 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 77,0 mg
Vitamín B6 1,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 17,6 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 9,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz