Kedgeree II

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
35 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Chilli paprička sušená
2 ks
Cibule bílá
1 ks
Cibule červená
4 ks
Kardamom
14 ks
Kari listy
4 polévková lžíce
Koriandr čerstvý
1 kávová lžička
Kurkuma
175 g
Losos uzený
50 g
Máslo čerstvé
500 ml
Mléko plnotučné
2 polévková lžíce
Olej slunečnicový
3 polévková lžíce
řepkový olej
280 g
Rýže Basmati
1 ks
Skořice celá
7 g
Sůl
350 g
Treska aljašská
2 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout.

2

Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme.

3

Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut.

4

Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo.

5

Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo.

6

Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny.

7

Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie 728 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 69 g
Tuky 35 g
Uhlovodany 63 g
Cholesterol 211,9 mg
Draslík 1 g
Sodík 835,6 mg
Vláknina 40 g
Vitamín A 3 g
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 15,1 mg
Vitamín E 2,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 797,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz