Kedgeree II
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 35 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Chilli paprička sušená
- 2 ks
- Cibule bílá
- 1 ks
- Cibule červená
- 4 ks
- Kardamom
- 14 ks
- Kari listy
- 4 polévková lžíce
- Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička
- Kurkuma
- 175 g
- Losos uzený
- 50 g
- Máslo čerstvé
- 500 ml
- Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce
- Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce
- řepkový olej
- 280 g
- Rýže Basmati
- 1 ks
- Skořice celá
- 7 g
- Sůl
- 350 g
- Treska aljašská
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Nejprve si připravíme křupavou cibulku – obě cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme cibuli i sůl (ta zabrání tomu, aby se cibule připalovala) a na mírném plameni vaříme 20-25 minut. Až budou hotové, rozprostřeme je na papírové utěrce a necháme ztvrdnout. |
2 | Obě ryby s nasekanou chilli papričkou zalijeme na pánvi mlékem a dusíme 4 minuty. Sundáme poklici, snížíme teplotu a 10 minut povaříme. |
3 | Na řepkovém oleji mezitím opečeme červenou cibuli, kari listy, kardamom a skořici. Smažíme 8 minut. |
4 | Z ryb slijeme mléko, ryby zbavíme kůže a kostí a dáme je na teplé místo. |
5 | Slité mléko doplníme vodou tak, aby celkový objem byl 600 ml. V této směsi uvaříme rýži doměkka. Na konci vaření vmícháme kurkumu. Poté, co rýži odstavíme z plamene, přidáme i máslo. |
6 | Mezitím vejce vaříme 6 minut. Poté je oloupmeme a nakrájíme na čtvrtiny. |
7 | Do talířů rozdělíme rýži, přidáme ryby natrhané na větší kusy, posypeme koriandrem a ozdobíme vejcem. Nakonec posypeme křupavou cibulkou. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 728 kcal |
Bílkoviny | 43 g |
Sacharidy | 69 g |
Tuky | 35 g |
Uhlovodany | 63 g |
Cholesterol | 211,9 mg |
Draslík | 1 g |
Sodík | 835,6 mg |
Vláknina | 40 g |
Vitamín A | 3 g |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 15,1 mg |
Vitamín E | 2,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 797,2 mg |
Komentáře a hodnocení