Kaštanová nádivka
- Celkový čas:
- 90 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 20 ks
- Kaštany jedlé
- 80 g
- Mandle
- 100 g
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce
- Smetana
- 1 polévková lžíce
- Strouhanka
- 1 špetka
- Sůl
- 4 ks
- Vaječný bílek slepičí
- 4 ks
- Vaječný žloutek slepičí
Postup
1 | Kaštany upečeme, vyloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Nasypeme je do nádoby s máslem a cukrem, za stálého míchání opečeme. |
3 | Zvlášť si utřeme 100 g másla a žloutky, přidáme oloupané nakrájené mandle a opečené kaštany. Doplníme několika lžícemi sladké smetany, špetkou muškátového květu a osolíme. Přidáme trochu strouhanky, nesmí však být nádivka příliš tuhá. |
4 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do nádivky. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 1 407 kcal |
Bílkoviny | 22 g |
Sacharidy | 228 g |
Tuky | 46 g |
Uhlovodany | 228 g |
Cholesterol | 400,2 mg |
Draslík | 3 g |
Sodík | 165,0 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 562,9 mg |
Vitamín B6 | 1,9 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 201,0 mg |
Vitamín E | 6,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 33,9 mg |
Komentáře a hodnocení