Kaštanová nádivka

Celkový čas:
90 minut
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
20 ks
Kaštany jedlé
80 g
Mandle
100 g
Máslo čerstvé
1 špetka
Muškátový oříšek
2 polévková lžíce
Smetana
1 polévková lžíce
Strouhanka
1 špetka
Sůl
4 ks
Vaječný bílek slepičí
4 ks
Vaječný žloutek slepičí

Postup

1

Kaštany upečeme, vyloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Nasypeme je do nádoby s máslem a cukrem, za stálého míchání opečeme.

3

Zvlášť si utřeme 100 g másla a žloutky, přidáme oloupané nakrájené mandle a opečené kaštany. Doplníme několika lžícemi sladké smetany, špetkou muškátového květu a osolíme. Přidáme trochu strouhanky, nesmí však být nádivka příliš tuhá.

4

Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do nádivky.

Nutriční hodnoty

Kalorie 1 407 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 228 g
Tuky 46 g
Uhlovodany 228 g
Cholesterol 400,2 mg
Draslík 3 g
Sodík 165,0 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 562,9 mg
Vitamín B6 1,9 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 201,0 mg
Vitamín E 6,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 33,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz