Srnčí pečeně přírodní
- Celkový čas:
- 75 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 60 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Bobkový list
- 1 ks
- Cibule
- 1 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 ks
- Nové koření celé
- 8 ks
- Pepř černý celý
- 100 g
- Slanina vepřová
- 800 g
- Srnčí plec
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 75 g
- Zelenina kořenová
Postup
1 | Maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. |
2 | Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme. |
3 | Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla, povaříme, procedíme na rozkrájené maso a prohřejeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 754 kcal |
Bílkoviny | 85 g |
Sacharidy | 56 g |
Tuky | 26 g |
Uhlovodany | 55 g |
Cholesterol | 249,0 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 542,3 mg |
Vláknina | 44 g |
Vitamín A | 256,9 mg |
Vitamín B6 | 1,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 18,7 mg |
Vitamín E | 2,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 38,9 mg |
Komentáře a hodnocení