Srnčí pečeně přírodní

Celkový čas:
75 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Bobkový list
1 ks
Cibule
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks
Nové koření celé
8 ks
Pepř černý celý
100 g
Slanina vepřová
800 g
Srnčí plec
1 kávová lžička
Sůl
75 g
Zelenina kořenová

Postup

1

Maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.

2

Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.

3

Šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla, povaříme, procedíme na rozkrájené maso a prohřejeme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 754 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 56 g
Tuky 26 g
Uhlovodany 55 g
Cholesterol 249,0 mg
Draslík 2 g
Sodík 542,3 mg
Vláknina 44 g
Vitamín A 256,9 mg
Vitamín B6 1,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 18,7 mg
Vitamín E 2,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 38,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz