Zázvorová omáčka
- Celkový čas:
- 20 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 3 kávová lžička
- Cukr krupice
- 0,5 l
- Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka
- Sůl
- 1 špetka
- Zázvor mletý
Postup
1 | Do kastrolu dáme máslo s cukrem a necháme zkaramelizovat. |
2 | Potom přidáme hladkou mouku, připravíme jíšku a rozšleháme s vývarem. Osolíme, okořeníme zázvorem, provaříme a propasírujeme přes sítko. |
3 | Omáčku podáváme ke zvěřině. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 111 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 8 g |
Uhlovodany | 6 g |
Cholesterol | 12,0 mg |
Draslík | 81,8 mg |
Sodík | 388,2 mg |
Vláknina | 62,8 mg |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,5 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,3 mg |
Komentáře a hodnocení