Zázvorová omáčka

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
3 kávová lžička
Cukr krupice
0,5 l
Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka
Sůl
1 špetka
Zázvor mletý

Postup

1

Do kastrolu dáme máslo s cukrem a necháme zkaramelizovat.

2

Potom přidáme hladkou mouku, připravíme jíšku a rozšleháme s vývarem. Osolíme, okořeníme zázvorem, provaříme a propasírujeme přes sítko.

3

Omáčku podáváme ke zvěřině.

Nutriční hodnoty

Kalorie 111 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 7 g
Tuky 8 g
Uhlovodany 6 g
Cholesterol 12,0 mg
Draslík 81,8 mg
Sodík 388,2 mg
Vláknina 62,8 mg
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,5 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz